thai

Thaiboxning

Muaythai, eller thaiboxning som det också kallas är en kampsport från Thailand där man tävlar i fullkontakt. Thaiboxning är en hård och enkel tävlingssport med rötterna i Thailand. 

Kampsporten har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, Muay Boran. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. 

Till skillnad från många andra kampsporter har thaiboxningen tämligen få och enkla tekniker. I stället för att lära sig fler och fler tekniker slipar thaiboxarna sina grundtekniker, sin fysiska kondition och tekniska finesser med hjälp av löpning, säck, mitts och sparring. Inför match tränar man två gånger om dagen, sex dagar i veckan.

I Thailand går en thaiboxningsmatch fem ronder gånger 3 minuter och reglerna tillåter slag, sparkar, kast, knän och armbågar. Fightern har då handskar, tandskydd och suspensoar. 

Muaythai i Sverige
Här i Sverige utövas thaiboxning i tävlingsform utifrån gällande tillstånd beviljat av Länsstyrelsen. Därför vi har allt från diplommatcher och D-matcher med kortare ronder där boxaren har kampväst, huvudskydd, benskydd och tjocka handskar, och inte får gå med full kraft eller orsaka knockout, till A-klass-matcher, där upplägget är i princip som det i Thailand.

Åldersgräns 15 år.

Instruktörer:
Magnus Skogs
Carina Danielsson
Lars Lassis
Jonas Helghe

Ni kan finna mer information om Thaiboxningen här:
https://www.facebook.com/groups/52290698864/

och genom att kontakta sektionen på: thai@morabudo.nu

Headerbanner1

Bakåt | Hem | Framåt
Copyright © Mora Budoklubb

Headerbanner1